Terug naar overzicht

Listen, Learn, Lead & Repeat.

Binnen het Listen, Learn, Lead & Repeat concept van Arbor Consulting speelt het optreden als docent en (keynote) spreker een belangrijke rol. Niet alleen geeft het ons de mogelijkheid om onze- in de dagelijkse praktijk- opgedane ervaring te delen, maar geeft Arbor Consulting ook de mogelijkheid te leren van cursisten die hun ervaringen op een interactieve wijze delen tijdens de sessies die gehouden worden.

100% Afbeelding

content-image content-image content-image

Programma’s waaraan Arbor Consulting een bijdrage levert.

Docent crisis management Executive Pension Program | Nyenrode Business University

In samenwerking met Avida International

In het curriculum van het Executive Pension Program van Nyenrode is een workshop crisis management opgenomen waarbij de theoretische achtergrond rondom crisis management wordt aangedragen als ook persoonlijke ervaringen worden gedeeld van crisis situaties tijdens Pascal’s periode als beroepsmilitair. De workshop wordt afgesloten met een crisis simulatie toegespitst op pensioenfonds besturen, waarbij de deelnemers “real life” kunnen oefenen en er waardevolle lessen worden geleerd.

Lees meer

Docent integraal risicomanagement voor beleidsbepalers in de pensioensector |  Nyenrode Business University

In het curriculum van het integraal risicomanagement programma voor beleidsbepalers in de pensioensector is een serious gaming workshop opgenomen waarbij de theoretische achtergrond rondom integraal risicomanagement wordt vertaald naar een actueel praktijkvoorbeeld met dilemma’s rondom dit thema. De serious game wordt ook door de deelnemers daadwerkelijk uitgevoerd, waarbij de deelnemers “real life” kunnen oefenen en er waardevolle lessen worden geleerd.

Lees meer

Docent uitbesteden in de pensioensector |  Nyenrode Business University

In het curriculum van het programma uitbesteden in de pensioensector is een serious gaming workshop opgenomen waarbij de theoretische achtergrond rondom uitbesteden in de pensioensector wordt vertaald naar een actueel praktijkvoorbeeld met dilemma’s rondom dit thema. De serious game wordt ook door de deelnemers daadwerkelijk uitgevoerd, waarbij de deelnemers “real life” kunnen oefenen en er waardevolle lessen worden geleerd.

Lees meer

Docent integraal risicomanagement | Swalef Academy 

In het curriculum van het integraal risicomanagement programma voor beleidsbepalers in de pensioensector is een serious gaming workshop opgenomen waarbij de theoretische achtergrond rondom integraal risicomanagement wordt vertaald naar een actueel praktijkvoorbeeld met dilemma’s rondom dit thema. De serious game wordt ook door de deelnemers daadwerkelijk uitgevoerd, waarbij de deelnemers “real life” kunnen oefenen en er waardevolle lessen worden geleerd.

Lees meer

Docent masterclass Management Teams & Leiderschap | TIAS Business school 

3 daagse masterclass 

Arbor Consulting en TIAS hebben samen een unieke driedaagse masterclass ontwikkeld die zich richt op de belangrijkste uitdagingen en kansen bij de implementatie van bedrijfstransformaties: de Management Teams & Leiderschap module. Deze module geeft kritisch inzicht in de impact van jouw leiderschap op de organisatie. We maken daarbij gebruik van onze gezamenlijke ervaring en de lessen die we hebben geleerd in zowel de militaire als de zakelijke omgeving.

Leiderschap centraal

Leiderschap is daarbij de verbindende schakel. Je leert hoe je een meer betrouwbare leider kunt worden in de ogen van al je stakeholders. Het algemene doel van de Management Teams & Leiderschap module is het ondersteunen van de transformatie van jouw bedrijf of organisatie door de bewustwording dat alles begint bij jou als leider. Dit alles maakt de Management Teams & Leiderschap module tot een uniek senior leiderschapsprogramma.

Lees meer

Keynote spreker

Arbor Consulting deelt haar ervaringen graag en streeft altijd naar interactieve sessies. Geheel in de spirit van ons concept Listen, Learn, Lead & Repeat.

Virtuele meeting Besturen in tijden van crisis 30 maart 2020.

Op uitnodiging van en als onderdeel van en breder initiatief dat door Swalef Academy is opgezet, heeft Pascal Hogenboom een bijdrage mogen leveren aan 10 pensioenfondsbestuurders over wat het betekent om een pensioenfonds te besturen ten tijde van een crisis. Na een korte inleiding lag ook hier weer de focus op het interactief delen van ervaringen tussen de deelnemers aan deze virtuele meeting.

Seminar Basel IV 03 september 2019 te Huizen.

Op uitnodiging van Triple A en SAS heeft Pascal samen met o.a. Tom Middendorp, Stephan van Weeren en Maurits Bakker een inleiding mogen geven aan 55 risk managers over het snel veranderende speelveld van risicomanagement in de banken sector en welke lessons learned er kunnen worden geleerd uit de risico aanpak van Defensie. Bijzonder hoeveel deze sectoren nog van elkaar kunnen leren als het gaat om integraal risicomanagement, datamanagement en leiderschap onder moeilijke omstandigheden.

Seminar Pensioenuitvoering  02 juli 2019 te Amsterdam

Op uitnodiging van Sprenklers & Verschuren heeft Pascal een inleiding verzorgd aan 30 pensioenfondsbestuurders over het snel veranderende speelveld van pensioenadministrateurs en platformleveranciers. Samen met Robert Hendrickx van HIBIN, Jeroen Elbertse van AxyWare en Tobias Bastian van Sprenklers & Verschuren geschetst welke mogelijke gevolgen dit veranderende speelveld heeft voor pensioenfondsen en wat men zou kunnen doen om hierop voor te sorteren. 

Transparency Taskforce (TTF) 6 juni 2019 te Amsterdam

Tijdens het seminar van TTF in Amsterdam legde Pascal Hogenboom de impact uit van purpose led leadership op het herstellen van vertrouwen in de financiële sector.

 

Bekijk de presentatie

Meer weten over de mogelijkheden om Pascal Hogenboom in te zetten als (keynote) spreker?  

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend
een adviesgesprek aan!

Plan adviesgesprek

Pascal Hogenboom

Founding partner Bel +31 (0)6 1174 9874