Terug naar overzicht

Versterken commerciële slagkracht pensioenadministratie organisatie

Klantbehoefte: versterken commerciële slagkracht van de organisatie om zodoende meer organische groei te realiseren.

Aanpak Arbor Consulting:

  • Uitgebreide analyse van huidige situatie door interviews met belangrijkste stakeholders zoals directie, business development directors en accountmanagers.
  • Benchmark studie waarbij de organisatie werd vergeleken met de belangrijkste concurrenten op 5 factoren waarop pensioenfondsen hun keuze baseren bij het kiezen van een (nieuwe) pensioenadministratie partner.
  • Rapport met aanbevelingen om op elk van de 5 factoren “best in class” te worden.  Deze aanbevelingen omvatten álle aspecten van de organisatie.

Oefensessies met de commerciële teams van de klant waarbij Arbor Consulting optrad als “oefenklant”. Na elke oefensessie werden verbeterpunten doorgevoerd totdat zowel Arbor Consulting als de klant tevreden waren met het eindresultaat (in totaal 4 sessies).

Resultaat: klant wordt nu wél meegenomen op shortlists bij Requests for Proposals.

Aanscherpen propositie pensioenverzekeraar

Klantbehoefte: het verder verhogen van de win ratio van collectieve pensioenregelingen.

Aanpak Arbor Consulting:

Uitgebreide analyse van het afgelopen commerciële jaar met daarin opgenomen de belangrijkste oorzaken van het verliezen van prospects. De belangrijkste reden zat niet in het product aanbod, maar in de fase van presenteren aan de klant.
Arbor Consulting heeft daarop een specifiek 3 mans/vrouw team samengesteld dat optrad als “oefenklant” en alle commerciële teams heeft getraind op de verbale en non verbale do’s en dont’s tijdens de zgn beauty parade.
Resultaat: het doorleven van een “real life” klantcasus voor alle commerciële medewerkers en een concreet adviesrapport met aanbevelingen voor de organisatie.

M&A begeleiding pensioenuitvoerder


Klantbehoefte: Schaalvergroting en commerciële groei door overnames  in de NL en UK markt.

Aanpak Arbor Consulting:

Vertrouwelijk. 

100% Afbeelding

content-image content-image content-image

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend
een adviesgesprek aan!

Plan adviesgesprek

Pascal Hogenboom

Founding partner Bel +31 (0)6 1174 9874