Terug naar overzicht

Pensioenuitvoerders

Winstgevende schaalgrootte. Dat is kort samengevat de belangrijkste opgave voor pensioenuitvoerders de komende jaren. Of het nu een assetmanager betreft die een groei in AuM wil realiseren of een administrateur die de benodigde investeringen in IT infrastructuur alleen kan verantwoorden als er voldoende deelnemers op het (toekomstige) platform zitten, winstgevende groei is het credo. En dat valt nog niet mee in een markt die qua aantallen pensioenfondsen krimpt en waarbij ook buitenlandse spelers de Nederlandse markt betreden. De commerciële kansen zijn beperkt en er liggen risico’s op de loer.    

Arbor Consulting heeft speciaal voor assetmanagers en pensioenadministrateurs een marktscan ontwikkeld waarbij op basis van kwantitatieve en kwalitatieve elementen inzichtelijk wordt gemaakt welke marktpositie men heeft ten opzichte van de concurrentie. Arbor Consulting ontwikkeld vervolgens samen met het management een concreet stappenplan om de marktpositie te verbeteren en de verwachte risico’s te mitigeren.  

Daarnaast biedt Arbor Consulting ondersteuning bij het voorbereiden en uitvoeren van commerciële trajecten in de vorm van second opinions op offertes en andere commerciële documenten en treedt Arbor Consulting op als “oefenklant” tijdens de voorbereiding op een presentatie, beauty parade of site visit.        

Advisering marktpositie assetmanager

Advisering marktpositie pensioenadministrateur

Serious gaming in commerciële trajecten

Interim management

Uitgebreide informatie over onze diensten

Recent uitgevoerde opdrachten

Advisering marktpositie pensioenadministrateur

De klant had behoefte aan het versterken van de commerciële slagkracht van de organisatie om zodoende meer organische groei te realiseren. Arbor Consulting heeft een uitgebreide analyse van de huidige interne situatie gemaakt door interviews met belangrijkste stakeholders zoals directie, business development directors en accountmanagers. Vervolgens is er een marktscan gedaan waarbij de organisatie werd vergeleken met de belangrijkste concurrenten op 5 factoren waarop pensioenfondsen hun keuze baseren bij het kiezen van een (nieuwe) pensioenadministratie partner. Tot slot is er in overleg met het management een concreet plan van aanpak geformuleerd om op elk van de 5 factoren “best in class” te worden. 

Serious gaming in commerciële trajecten  

Arbor Consulting is de afgelopen periode regelmatig gevraagd om op te treden als oefenklant voor zowel pensioenadministrateurs als asset managers. Dit varieerde van het geven van een second opinion op een concept offerte/presentatie tot een “full rehearsal” van een site visit door een delegatie van pensioenfonds en betrokken adviseurs.  Ook treedt Arbor Consulting regelmatig op als klankbord van accountteams in de voorbereiding of uitvoering van commerciële trajecten.

Interim management

Arbor Consulting levert tijdelijke expertise op het gebied van risk-, project- en crisismanagement en executive management. De meest recente tijdelijke invulling omvatte het senior programma management van een omvangrijk (pensioen)data verbeteringsproject bij een pensioenadministrateur.  De werkzaamheden omvatten o.a. het doen van een marktscan, het opstellen van een concreet plan van aanpak voor de komende jaren, afstemming met in- en externe stakeholders en het opzetten en opstarten van de overeengekomen programmastructuur.    

Werkzaam als pensioenuitvoerder en benieuwd hoe de maatwerkconcepten van Arbor Consulting uw organisatie robuuster en toekomstbestendiger kunnen maken? 

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek Lees meer

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend
een adviesgesprek aan!

Plan adviesgesprek

Pascal Hogenboom

Founding partner Bel +31 (0)6 1174 9874